Blåbärspaj...
Blåbärspaj (smulpaj):
Ingredienser
200 gram smör eller margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1-2 paket frysta blåbär
Om man vill- ingredienser:
Havrgryn
Kokos flingor
Gör såhär:
Ta fram de frysta bären och häll i en skål och häll över lite socker och rör om så alla bären är täckta med socker.
Låt stå medans du fixar de andra.
Ta kylskåpskallt smör eller margarin och skär i bitar och lägg i en bunke.
Häll över socker och vetemjölet.
(Och de eventuella havregrynen och kokosflingorna om du vill)
Knåda så att de bli smuligt till så stora smulor som du skulle vilja ha dem..
Ta fram en pajform.
Lägg i bären och lägg dem så de täcker botten
Lägg över smulorna över bären så de täcker.
Sätt in i ugnen på 225 grader längst ned i ugnen.
Ta ut pajen när den är lite gyllenbrun på ytan efter ca 20-25 min brukar jag ta ut den.
Du kan bestämma själv när du vill ta ut den.
Hoppas de smakar!
Ingredienser
200 gram smör eller margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1-2 paket frysta blåbär
Om man vill- ingredienser:
Havrgryn
Kokos flingor
Gör såhär:
Ta fram de frysta bären och häll i en skål och häll över lite socker och rör om så alla bären är täckta med socker.
Låt stå medans du fixar de andra.
Ta kylskåpskallt smör eller margarin och skär i bitar och lägg i en bunke.
Häll över socker och vetemjölet.
(Och de eventuella havregrynen och kokosflingorna om du vill)
Knåda så att de bli smuligt till så stora smulor som du skulle vilja ha dem..
Ta fram en pajform.
Lägg i bären och lägg dem så de täcker botten
Lägg över smulorna över bären så de täcker.
Sätt in i ugnen på 225 grader längst ned i ugnen.
Ta ut pajen när den är lite gyllenbrun på ytan efter ca 20-25 min brukar jag ta ut den.
Du kan bestämma själv när du vill ta ut den.
Hoppas de smakar!
Trackback