Äppelpaj med knäckigt täcke
Pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 gr smör
Fyllning:
100 gr smör
4-5 st äpplen
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 gr mandelspån
Gör så här:
Pajdegen
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram en tjockbottnad kastrull.
Smält smöret och blanda ner havregryn, mjöl & socker.
Tryck ut degen med en sked i en pajform ca 22 cm i diameter ( ta en ganska hög så fyllningen inte flyter ut )
Förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
Skala och dela äpplena i klyftor/bitar och fördela i pajskalet.
Fyllningen
Smält smör i en tjockbottnad kastrull och rör sedan ner socker & mjöl.
Vispa ner grädden till en tjock sås och låt koka upp under omrörning så att det inte fastnar i botten. ( Kan lätt se ut som att de har spruckit när man har haft i grädden men de är ingen fara )
Låt såsen sjuda i några minuter.
Rör ner kanel & mandelspånen.
Bred ut såsen över äpplena.
Ställ i mitt i ugnen i ca 25-30 min tills den har fått lite färg.
Låt svalna 30 min innan servering. Servara med vaniljsås till. ( Jag tycker den är godare dagen efter för då har den stelnat till lite och blir finare bitar när man skär i den )
(Om ni klickar på bilderna så blir de större om ni skulle känna för de)
Om ni testar receptet berätta gärna vad ni tyckte :)
Postat av: Sunny
Sjukt fin blogg :DDD
Ställ gärna en fråga i min frågestund: http://sunny.blogg.se/2012/september/fragestund.html#comment
Postat av: Anonym
Vill du vara med och tävla om den här väskan?
http://www.nattstad.se/Divaliciouz?id=4093571
Trackback